Antena 3 CNN Externe Experţi legişti bosniaci au descoperit o groapă comună cu peste 100 de victime. "Mulţi civili musulmani au fost ucişi şi îngropaţi acolo'"

Experţi legişti bosniaci au descoperit o groapă comună cu peste 100 de victime. "Mulţi civili musulmani au fost ucişi şi îngropaţi acolo'"

Experţi legişti bosniaci au descoperit o groapă comună cu peste 100 de victime. "Mulţi civili musulmani au fost ucişi şi îngropaţi acolo'"
de S.T.    |    28 Mar 2014   •   08:40

O echipă de experţi legişti bosniaci au descoperit o groapă comună în care s-ar putea afla rămăşiţele a peste 100 de victime ale războiului intercomunitar din anii 1992-1995, civili musulmani dispăruţi în 1992 în regiunea Prijedor, a anunţat joi o sursă oficială, scrie AFP.

"Potrivit indicaţiilor pe care le avem, în această groapă comună s-ar putea găsi rămăşiţe de la 100-147 de victime", a declarat o purtătoare de cuvânt a Institutului bosniac pentru persoane dispărute, Lejla Cengic, citată de agenţia oficială de presă Fena.

Groapa comună se află în regiunea Donji Vakuf din Bosnia Centrală.

Aproape 10.000 de persoane sunt în continuare date dispărute în Bosnia, conform statisticilor oficiale, iar descoperirea unor noi gropi comune este din ce în ce mai rară.


La sfârşitul lui 2013, experţi legişti au scos la lumină o mare groapă comună într-o fostă mină de fier din apropiere de Prijedor şi au exhumat rămăşiţe de la aproximativ 430 de victime.

Circa 1.200 din cele 3.000 de persoane dispărute în regiunea Prijedor sunt în continuare căutate, la aproape 19 ani de la încheierea războiului care s-a soldat cu 100.000 de morţi în total.




×
Subiecte în articol: Bosnia groapa comuna
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close