Antena 3 CNN Externe Explozia preţurilor la alimente a dat naştere fenomenului Robin Hood de supermarket

Explozia preţurilor la alimente a dat naştere fenomenului Robin Hood de supermarket

Explozia preţurilor la alimente a dat naştere fenomenului Robin Hood de supermarket
02 Iul 2008   •   21:35

Europenii au început să fugă de supermarketuri, din cauza preţurilor tot mai mari. În acest context, câştigă teren magazinele discount, unde marfa stă grămadă, dar preţurile sunt mai mici. În Grecia, scumpirile din ultimele luni au dus la apariţia unui fenomen: Robin Hood de supermarket. Este vorba de tineri care fură din magazine şi împart apoi produsele pe stradă.

Acest fenomen produce însă tot mai multă îngrijorare. Şi asta pentru că fenomenul Robin Hood de supermarket este alimentat de zeci de membri ai unei grupări anarhiste care dau spargeri în mod constant. Preţurile la alimente au crescut în Grecia cu aproape cinci procente în ultimele două luni - un record în ultimii 10 ani.

Consumatorii britanici au ajuns să se uite de două ori la preţul unui produs alimentar înainte să-l cumpere. Supermarketul nu mai este prima opţiune pentru cumpărători, ci magazinul discount. Oamenii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi atât de preţuri, cât şi de oferta prezentată de marile magazine.

Şi proprietarii de restaurante din Germania se plâng deja că afacerile nu le mai merg aşa de bine. Cei mai nemulţumiţi sunt însă italienii. Şi asta pentru că a crescut preţul la paste şi la pâine.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close