Antena 3 CNN Externe F-16, prăbuşit în Cisiordania. Pilotul decedat era fiul unui cunoscut astronaut israelian

F-16, prăbuşit în Cisiordania. Pilotul decedat era fiul unui cunoscut astronaut israelian

F-16, prăbuşit în Cisiordania. Pilotul decedat era fiul unui cunoscut astronaut israelian
13 Sep 2009   •   22:17

Un avion de vânătoare al forţelor aeriene israeliene s-a prăbuşit duminică, în vecinătatea oraşului Hebron, din Cisiordania, informează AFP. Este vorba despre un avion F-16, iar pilotul, fiul unui cunoscut astronaut israelian, nu a supravieţuit accidentului.


"Un pilot al Forţelor aeriene a fost ucis într-un accident de avion într-o zonă de dealuri la sud de Hebron", a declarat purtătorul de cuvânt a armatei, citat de AFP. Pentru moment nu este cunoscută cauza accidentului. Aceeaşi sursă a precizat că locotenentul Assaf Ramon, în vârstă de 21 de ani, efectua un zbor de rutină la bordul avionului de vânătoare cu un singur loc, în cadrul unui antrenament.


Toate zborurile avioanelor F-16 au fost anulate până la noi ordine, fiind înfiinţată o comisie de anchetă a accidentului.

Assaf Ramon este fiul unui erou naţional din Israel, colonelul Ilan Ramon, primul israelian care a ajuns în spaţiu. Acelaşi astronaut a avut, de asemenea, o moarte tragică, în explozia navetei spaţiale Columbia, la 1 februarie 2003.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: avion de vanatoare
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close