Antena 3 CNN Externe Fâşia Gaza. 15 morţi în urma confruntărilor dintre armata israeliană şi Hamas

Fâşia Gaza. 15 morţi în urma confruntărilor dintre armata israeliană şi Hamas

Fâşia Gaza. 15 morţi în urma confruntărilor dintre armata israeliană şi Hamas
15 Ian 2008   •   13:42

Cel puţin 15 palestinieni au fost ucişi azi în confruntările dintre armata israeliană şi militanţii Hamas în Fâşia Gaza. Printre cei ucişi se află 6 militanţi, inclusiv fiul unui lider al organizaţiei care controlează Fâşia Gaza. Palestinienii spun că a fost una dintre cele mai sângeroase incursiuni ale armatei israelinee în Gaza. În confruntările dintre soldaţii israelinei şi membrii Hamas au murit mai mulţi civili decât militanţi palestinieni.

Fiul lui Mahmud Zahar, unul dintre înalţii oficiali ai organizaţiei Hamas, s-a aflat printre victime. Israelinii spun că incursiunile în Gaza au drept scop anihilarea brigăzilor de militanţi Hamas. Soldaţii au intrat în Gaza ca să distrugă o casă din care se presupune că au fost lansate câteva rachete către Israel. Militanţii i-au descoperit pe soldaţi şi au deschis focul.

Preşedintele palestinian a condamnat atacul israelineilor. ?Atacul de azi a fost un masacru. Vrem să spunem lumii şi Israelului că e imposibil să nu vorbim despre aceste crime. E imposibil să ajungem la un acord de pace în aceste condiţii?, a declarat preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas. Luptele au continuat la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza.

Armata israeliană a anunţat că s-a confruntat cu mai mulţi militanţi palestinieni care s-au apropiat de frontieră.

Antena 3

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de vreme rea! 18 județe vizate de Cod galben
x close