Antena 3 CNN Externe Femeile au coşmaruri mai des decât bărbaţii

Femeile au coşmaruri mai des decât bărbaţii

Femeile au coşmaruri mai des decât bărbaţii
11 Sep 2008   •   17:32

Cercetătorii britanici au ajuns la concluzia că femeile au parte de mult mai multe coşmaruri decât bărbaţii. Într-un studiu realizat pe 170 de voluntari care şi-au povestit cel mai recent vis, 19% dintre bărbaţi au relatat că au avut coşmaruri, comparativ cu 30% dintre femei. Cercetătoarea Jennifer Parker, de la universitatea West of England, a spus că în cazul numărului total de visuri nu au existat diferenţe.

Un alt studiu arată că femeile tind să aibă somnul mai agitat decât bărbaţii. Unul dintre factorii care influenţează acest aspect este schimbarea de temperatură din corpul unei femei în timpul ciclului menstrual. "Concluzia acestui studiu este că femeile au parte de mai multe nopţi neplăcute decât bărbaţii. Ele îşi continuă în somn problemele din viaţa de zi cu zi şi tind să viseze evenimente traumatice, precum pierderea persoanei iubite", a spus Dr. Parker.

Dr. Chris Idzikowski, director al Centrului de Medicină a Somnului din Edinburgh, a spus că nu este surprins de diferenţele pe care le arată studiul, dar a declarat că este greu de spus dacă femeile chiar au coşmaruri mai des decât bărbaţii sau doar şi le amintesc mai bine. "Somnul femeilor este mai des întrerupt şi ele suferă de insomnie mai mult. Iar faptul că se trezesc mai des le permite să reia visul de unde a rămas. Dar, în acelaşi timp, chiar somnul întrerupt ar putea contribui la coşmaruri". Idzikowski a adăugat că oricine are coşmaruri mai des decât realizează, pentru că ele sunt foarte repede uitate.

Antena3.ro
   

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close