Antena 3 CNN Externe Fetiţa care a cântat la festivitatea de deschidere a JO a făcut playback pe vocea altcuiva

Fetiţa care a cântat la festivitatea de deschidere a JO a făcut playback pe vocea altcuiva

Fetiţa care a cântat la festivitatea de deschidere a JO a făcut playback pe vocea altcuiva
12 Aug 2008   •   12:48

După ce organizatorii ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din Beijing au recunoscut că o parte a artificiilor, pe care milioane de oameni le-au admirat la televizor, au fost inserate pe computer, o nouă "păcăleală" iese la iveală. Fetiţa chineză care a impresionat cântând "Odă patriei", la aceeaşi ceremonie, a făcut playback pe o altă voce.

Directorul muzical al festivităţii, Chen Qigang a recunoscut că interpreta reală nu a fost considerată suficient de drăguţă pentru a reprezenta China şi s-a decis înlocuirea ei. el a declarat într-un interviu televizat că a vrut "să protejeze imeginea perfectă a Chinei". "Ne-am gândit la binele naţiunii", a adăugat el. Vocea care s-a auzit în difuzoare, când pe scenă se afla "vedeta în devenire" Lin Miaoke, aparţine de fapt unei copile durdulii şi cu dinţii din faţă strâmbi, în vârstă de şapte ani, pe nume Yang Peiyi.

Chen a explicat că "Era o problemă de interes naţional. Copilul trebuia să arate bine în faţa camerei, să fie expresiv". "Lin Miaoke este excelentă pentru asta. Însă în ceea ce priveşte vocea, Yang Peiyi este perfectă şi toată echipa a fost de acord".

Prestaţia lui Lin Miaoke a fost admirată de peste 91.000 de oameni prezenţi la deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice, la care se adaugă alte milioane de persoane care au urmărit spectacolul la televizor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close