Antena 3 CNN Externe Fetiţă, diagnosticată cu cancer în baza unei fotografii primite pe mail

Fetiţă, diagnosticată cu cancer în baza unei fotografii primite pe mail

Fetiţă, diagnosticată cu cancer în baza unei fotografii primite pe mail
27 Aug 2008   •   15:43

O fetiţă din Florida a fost diagnosticată cu cancer după ce o britanică a observat, într-o fotografie primită pe internet, semne timpurii ale bolii, anunţă BBC. Madeleine Robb din Stretford, Manchester, care nu a întâlnit-o niciodată pe micuţa Rowan Santos, a observat o umbră în unul dintre ochii acesteia, într-una dintre fotografiile de la prima sa aniversare.

I-a trimis apoi un e-mail mamei fetiţei sfătuind-o să o ducă la un control medical. Copilul a fost diagnosticat cu o formă agresivă de cancer numită Retinoblastom, a fost operat şi face chimioterapie.

Cele două mame s-au împrietenit pe un chat de internet după ce copiii lor au venit pe lume în aceeaşi zi. În momentul în care doamna Robb a văzut fotografiile cu micuţa Rowan şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. "Am recunoscut un lucru despre care citisem într-un articol", a declarat Madeleine Robb pentru BBC.

"Ochiul fetiţei reflecta o lumină, dar nu într-o singură fotografie ci în toate". Megan Santos a dus-o pe Rowan la doctor în aceeaşi zi în care a primit mail-ul de la prietena ei şi, tot atunci, micuţa a fost diagnosticată de medici.

Această formă rară de cancer poate fi deseori observată în stadiu incipient doar în fotografii. Fetiţa îşi va pierde ochiul afectat de boală, dar doctorii au precizat că şansele sale de supravieţuire sunt cu mult mai mari datorită faptului că diagnosticul a fost stabilit din timp.

Fotografie: BBC

Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close