Antena 3 CNN Externe Fidel Castro ar putea renunţa la putere

Fidel Castro ar putea renunţa la putere

Fidel Castro ar putea renunţa la putere
18 Dec 2007   •   10:59

Liderul cubanez, Fidel Castro, ar putea renunţa la putere. Într-o scrisoare prezentată la televiziune, El Lider Maximo spune că este gata să cedeze locul celor mai tineri. Din cauza problemelor de sănătate, Castro, în vârstă de 81 de ani, i-a cedat puterea fratelui său în urmă cu aproape un an şi jumătate. Fidel Castro bate în retragere, după o perioadă de convalescenţă destul de activă cu apariţii tv şi critici acide.

Pentru prima oară, după aproape un an şi jumătate de la retragere, liderului cubanez a lăsat să se înţeleagă că ar putea renunţa la prerogativele sale. Într-o scrisoarea despre schimbările climatice, El Lider Maximo a transmis şi un mesaj surprinzător.

"Datoria mea elementară este să nu mă agăţ de putere, nici să închid calea persoanelor mai tinere, dar să contribui cu expertienţă şi idei a căror modestă valoare provine din epoca excepţională în care mi-a fost dat să trăiesc", a declarat Castro.

Mesajul lui Fidel Castro spune că eventuala renunţare la putere nu înseamnă şi abandonarea rolului de "ghid suprem" în baza "exprienţei" acumulate. El Comandante a venit la putere, la Havana, în 1959 şi a rămas la putere până acum 16 luni, când, din cauza problemelor de sănătate a fost nevoit să predea puterea fratelui său, Raul Castro.

Antena 3

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close