Antena 3 CNN Externe Fidel Castro, "el lider maximo", aniversează 82 de ani

Fidel Castro, "el lider maximo", aniversează 82 de ani

Fidel Castro, "el lider maximo", aniversează 82 de ani
13 Aug 2008   •   15:09

Fostul preşedinte al Cubei, Fidel Castro, împlineşte, miercuri, 82 de ani. "El lider maximo" a instaurat regimul comunist în Cuba, ţară pe care a condus-o timp de aproape 50 de ani. Aniversarea sa nu este primită cu bucurie de popor, care trebuie să accepte ideea că eroul său revoluţionar nu mai are mult de trăit. Data oficială de naştere a lui Fidel Castro este 13 august 1926, deşi unii suţin că "El comandante" a venit pe lume un an mai târziu, în 1927.

"El lider maximo" a pornit revoluţia comunistă şi a câştigat puterea în Cuba. A convins poporul să îl susţină, chiar şi în momentele în care se lupta cu o sărăcie cruntă.

În 2001, Fidel Castro a leşinat din cauza soarelui puternic în timpul unui discurs. Acela a fost primul moment în care oamenii au înţeles că liderul lor nu este nemuritor. Pentru unii cubanezi, aniversarea de miercuri nu este un motiv de bucurie.

În ultimii doi ani, problemele de sănătate nu i-au mai permis lui Fidel Castro să se ocupe de treburile statului, iar apariţiile publice au fost foarte rare. "El Comandante" i-a cedat puterea fratelui său Raul, despre care se spune că ar fi instaurat un regim mai democratic.

Antena3

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close