Antena 3 CNN Externe Fiica generalului Franco: Tatăl meu se temea că ar fi putut fi răpit de Hitler

Fiica generalului Franco: Tatăl meu se temea că ar fi putut fi răpit de Hitler

Fiica generalului Franco: Tatăl meu se temea că ar fi putut fi răpit de Hitler
28 Noi 2008   •   21:33

Carmen Franco Polo, singura moştenitoare a generalului Franco, susţine că tatăl ei se temea să nu fie răpit de Adolf Hitler. Relatarea a fost făcută în cartea "Franco, tatăl meu", lansată în Spania, informează The Times.
Femeia, în vârstă de 82 de ani, a mai povestit că tatăl său numise trei adjuncţi care să preia puterea în eventualitatea în care liderul nazist l-ar fi răpit cu prilejul unei întâlniri, în 1940. În timp ce tatăl ei s-a întâlnit cu Hitler şi a refuzat să intre în Război, Polo împreună cu mama ei au rămas la Madrid.
În cartea intitulată "Franco, tatăl meu" Polo dezvăluie mai multe detalii personale legate de generalul Franco. Acestuia nu îi plăcea să vorbească despre problemele de stat, dar se mândrea cu campania victorioasă din Maroc, în anii '20.
Carmen Franco Polo este considerată un simbol de către extremiştii spanioli de dreapta. Ea a mai precizat că tatăl său putea fi şi un om foarte rece, nedorind să îşi manifeste deschis îngrijorarea faţă de viitorul ţării.
Francisco Franco Bahamonde a fost conducătorul absolut al Spaniei. A ajuns la putere în urma unui sângeros război civil (1936 - 1939) împotriva republicanilor. Franco a obţinut victoria, beneficiind de sprijinul Italiei fasciste si al Germaniei naziste. El a instaurat un regim dictatorial de extremă dreaptă, luându-şi titlul de conducător al statului (El Caudillo). În ciuda ajutorului primit în timpul războiului civil, Franco a păstrat neutralitatea Spaniei în cel de al doilea Război Mondial, salvând chiar evreii refugiaţi în Spania. Franco a rămas în fruntea Spaniei până la moartea sa, în 1975. Conform dorinţei dictatorului, după moartea sa a fost restaurată monarhia, prin înscăunarea actualului rege, Juan Carlos I din dinastia de Bourbon.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close