Antena 3 Externe O firmă de PR cu legături rusești a plătit influenceri să discrediteze vaccinul Pfizer

O firmă de PR cu legături rusești a plătit influenceri să discrediteze vaccinul Pfizer

de Alexandra Ionescu    |    25 Mai 2021   •   20:50
O firmă de PR cu legături rusești a plătit influenceri să discrediteze vaccinul Pfizer
Sursa foto: Hepta

Compania Fazze a oferit bani influencerilor să declare, în mod fals, că Pfeizer ar fi responsabil de sute de morți

Compania Fazze, care se descrie ca o „platformă de marketing pentru influenceri” ce se ocupă cu „conectarea bloggerilor și a agenților de publicitate”, susține că își are sediul pe 5 Percy Street din Londra, dar nu este înregistrată acolo.

Marți și-a închis site-ul, iar contul de Instagram a devenit privat.

Anterior, compania a contactat mai multe persoane care postează pe YouTube despre medicină sau știință și le-a cerut, într-o engleză stricată, să „explice că rata de mortalitate în rândul celor vaccinați cu Pfizer este de trei ori mai mare decât la AstraZeneca”.

Influencerilor li s-a cerut să publice linkuri pe YouTube, Instagram sau TikTok privind articole apărute în Le Monde, Reddit sau Ethical Hacker despre un raport care ar fi fost scurs în presă și demonstrează această afirmație, potrivit The Guardian.

În oferta făcută, compania le cere „să acționeze ca și cum ai avea pasiunea și interesul pentru acest subiect” și să evite utilizarea cuvintelor „publicitate” sau „sponsorizat” în postări sau videoclipuri, deoarece „materialul ar trebui să fie prezentat ca o viziune independentă”.

Capturi cu e-mailuri primite au fost postate pe Twitter de Léo Grasset, un popular YouTuber francez care publică filmulețe pe teme de știință, cu aproape 1,2 milioane de abonați. Grasset a declarat că campania are un „buget colosal”, dar că agenția a refuzat să-și identifice clientul.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close