Antena 3 CNN Externe Flacăra olimpică a ajuns în Pakistan

Flacăra olimpică a ajuns în Pakistan

Flacăra olimpică a ajuns în Pakistan
16 Apr 2008   •   15:33

O ceremonie specială a avut loc în capitala Pakistanului, unde flacăra olimpică a ajuns în această dimineaţă. Din cauza ameninţării teroriste, traseul torţei a fost redus la un simplu tur de stadion, autorităţile de la Islamabad luând măsuri de securitate excepţionale. La ceremonia de pe stadionul din Islamabad au fost prezenţi numeroşi oficiali, dar şi preşedintele Pervez Musharraf. Pakistanul a dorit cu orice preţ să evite manifestaţiile împotriva Chinei, unul dintre principalii săi aliaţi politici şi economici. Atleţii care poartă flacăra ar fi trebuit iniţial să parcurgă străzile din Islamabad.

Autorităţile au promis, săptămâna trecută, că le vor asigura protecţie excepţională, la acelaşi nivel ca al preşedintelui Pervez Musharraf. După ce au analizat trei trasee, autorităţile au anunţat că atleţii vor trebui să se mulţumească cu o ceremonie pe stadion.

TRASEUL TORŢEI OLIMPICE


Avionul care a transportat flacăra olimpică a aterizat, în cursul dimineţii, la o bază militară aeriană. Torţa a fost primită de oficiali adunaţi pe un covor roşu. Localnicii s-au declarat încântaţi de eveniment. După Pakistan, următorul traseu va fi în oraşul Bombay, din India, o altă etapă riscantă. Autorităţile au decis să scurteze traseul la trei kilometri în loc de 9, pentru că se tem de noi proteste din partea comunităţii tibetanilor în exil.

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close