Antena 3 CNN Externe Flacăra olimpică a fost aprinsă. Ceremonia a fost umbrită de protestele tibetanilor

Flacăra olimpică a fost aprinsă. Ceremonia a fost umbrită de protestele tibetanilor

Flacăra olimpică a fost aprinsă. Ceremonia a fost umbrită de protestele tibetanilor
24 Mar 2008   •   15:49

Ceremonie cu proteste. Aprinderea flăcării olimpice din oraşul grecesc Olimpia a fost umbrită de manifestaţiile unor pro-tibetani, care au încercat să întrerupă discursul unui oficial chinez. Protestele s-au extins în stradă. Hans-Gert Poettering, preşedintele Parlamentului European, a declarat că ţările europene trebuie să aibă în vedere boicotarea Jocurilor Olimpice, în cazul în care guvernul din China continuă să intervină în forţă în Tibet.

Protestatarii au împiedicat oficialul chinez să îşi înceapă discursul, năpustindu-se asupra tribunei. Programul televiziunii chineze a fost întrerupt câteva momente chiar în timpul incidentului şi reluat la scurt timp. Forţele de ordine au intervenit prompt, dar unul dintre protestatari a desfăşurat un banner pe care scria "Boicotaţi ţara care încalcă drepturile omului".

În ciuda incidentului, ceremonia şi-a urmat cursul, iar flacăra olimpica a fost aprinsă.

Torţa olimpică va fi purtată de o ştafetă de peste 600 de sportivi, pe o distanţă de 1.528 de kilometri pe teritoriul Greciei, după care va fi înmânată, la Atena, autorităţilor chineze. Flacăra olimpică aduce cu sine şi o premieră - cel mai lung traseu din istoria Jocurilor Olimpice, 137.000 de kilometri pe cinci continente, în 20 de ţări. Torţa va ajunge şi pe Everest, iar, de acolo, pe stadionul naţional din Beijing.

VEDEŢI AICI IMAGINI DE LA CEREMONIA DE APRINDERE A FLĂCĂRII OLIMPICE :

Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close