Antena 3 CNN Externe Flacăra Olimpică întâmpinată la Beijing cu o ceremonie fastuoasă

Flacăra Olimpică întâmpinată la Beijing cu o ceremonie fastuoasă

Flacăra Olimpică întâmpinată la Beijing cu o ceremonie fastuoasă
31 Mar 2008   •   10:29

Flacăra Olimpică a ajuns luni dimineaţă de la Atena la Beijing. O ceremonie de întâmpinare a torţei a avut loc în cea mai mare piaţă din lume, unde se află mausoleul lui Mao, fondatorul Chinei comuniste. Din cauza violenţelor din Tibet şi a protestelor anti-chineze, organizate recent în diferite state, autorităţile au înăsprit măsurile de securitate.

Torţa olimpică a ajuns pe aeroportul din Beijing cu o cursă a companiei aeriene chineze. Un important lider comunist a preluat flacăra de la responsabilul Comitetului chinez de organizare a Jocurilor Olimpice. Sute de elevi au întâmpinat flacăra fluturând cu emoţie steagul Chinei şi pe cel al Jocurilor Olimpice.
O ceremonie de întâmpinare a flăcării olimpice a avut loc în piaţa Tiananmen, situată chiar în inima capitalei chineze. Au ţinut discursuri primarul Beijingului, preşedintele Comitetului Olimpic Chinez şi vicepreşedintele Chinei, proaspăt reales în funcţie. Autorităţile chineze au ţinut să arate lumii întregi că sunt foarte onorate să organizeze ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice. Însă, de teama unor noi proteste antiguvernamentale, evenimentul s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a forţelor de ordine chineze.

Peste două zile torţa olimpică va începe un periplu în jurul lumii, cel mai lung parcurs de torţă în toată istoria Jocurilor Olimpice. Flacăra va străbate în total 137.000 de kilometri, pe cinci continente, trecând prin 20 de ţări. Pe 8 august, ea se va reîntoarce la Beijing, pe stadionul naţional, unde va da startul Jocurilor Olimpice.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close