Antena 3 CNN Externe Foreign Policy: Cele mai aşteptate momente ale lui 2008

Foreign Policy: Cele mai aşteptate momente ale lui 2008

Foreign Policy: Cele mai aşteptate momente ale lui 2008
29 Dec 2007   •   14:59
Irakul s-ar putea dezmembra în 2008, Jocurile Olimpice de la Beijing vor dezvălui întreaga puterea financiară a statului chinez, iar din 2014 americanii ar putea afla secretele administraţiei Bush, odată cu desecretizarea documentelor Casei Albe. Revista americană Foreign Policy a trecut în revistă câteva dintre cele mai aşteptate momente ale următorilor ani. Potrivit analiştilor publicaţiei de politică internaţională anul 2008 ne va rezerva câteva surprize.

Irakul ar putea să se dezmembreze anul viitor, după 11 aprilie. La această dată expiră Moratoriul privind federalizarea Irakului. Actuala structură a fost stabilită în octombrie 2007 şi este valabila doar 18 luni. Analiştii politici spun că grupurile etnice şi religioase din Irak s-ar putea orienta către o nouă structură federală, care ar conduce la dezbinarea violenta a tarii. Foreign Policy anticipează că guvernatorii şiiti ar putea forma o regiune unică în sudul Irakului care ar controla 80% din rezervele de petrol.

Tot în aprilie anul viitor are loc un eveniment aşteptat de mult de chinezi, olimpiada de vară de la Beijing. Pentru îmbunătăţirea imaginii lor în lume, chinezii au investit 23 de miliarde de dolari în pregătirea olimpiadei. O altă dată importantă este 20 ianuarie 2014. Atunci toate documentele administraţiei Bush devin publice. Administraţia actuală deţine recordul în privinţa documentelor secretizate, cu 50% mai multe decât în timpul mandatului lui Clinton. Nici sistemul IT nu a fost uitat. 19 ianuarie 2038 este momentul în care sistemele de operare IT bazate pe Unix vor suferi dereglări sau vor trebui înlocuite, pentru că nu pot înregistra timpul dincolo de acest moment.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close