Antena 3 CNN Externe Forţele NATO au preluat controlul asupra mai multor localităţi din zona Kandahar

Forţele NATO au preluat controlul asupra mai multor localităţi din zona Kandahar

Forţele NATO au preluat controlul asupra mai multor localităţi din zona Kandahar
21 Iun 2008   •   11:03

Forţele NATO şi cele afgane au anunţat că au reuşit să îi îndepărteze pe talibani de oraşul Kandahar, la o săptămână după ce un comando al insurgenţilor a distrus o închisoare şi a eliberat peste 1.000 de deţinuţi. Oficialii NATO spun că 56 de militanţi talibani şi doi soldaţi afgani au murit în confruntările armate.

Operaţiunea trupelor NATO a început miercuri, după ce talibanii au anunţat că au preluat controlul asupra mai multor localităţi din apropierea Kandaharului. Peste 200 de soldaţi au fost implicaţi în operaţiuni. Oamenii au părăsit zona văii Argandab din cauza luptelor şi atacurilor aviaţiei NATO. Peste 60 de militanţi talibani au fost ucişi în confruntări, iar insurgenţii s-au retras din localităţile pe care pusesră stăpânire.

Operaţiunea este considerată un succes de către guvernul afgan, care este presat să recapete controlul asupra provinciei. Situaţia a devenit mai gravă în urmă cu o săptămână, când talibanii au atacat o închisoare din Kandahar şi au eliberat peste 1000 de deţinuţi. Incidentul a pus într-o situaţie penibilă guvernul afghan, mai ales că aproximativ 400 dintre evadaţi erau militanţi talibani. Autorităţile afgane nu au reuşit să captureze decât cel mult 10 dintre evadaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close