Antena 3 CNN Externe Forumul Economic Mondial de la Davos s-a încheiat

Forumul Economic Mondial de la Davos s-a încheiat

Forumul Economic Mondial de la Davos s-a încheiat
27 Ian 2008   •   19:27

Forumul Economic de la Davos a ajuns la final. Discursurile celor mai importanţi particianţi au încheiat reuniunea duminică. Printre ei, fondatorul acestui forum precum şi Tony Blair, fostul premier britanic. Forumul Economic de la Davos nu a fost totuşi scutit de proteste, e drept nu la fel de ample ca în anii trecuţi.

Temele de maximă importanţă abordate anul acesta la Forumul Economic de la Davos au fost legate de criza economică mondială, ameninţarea terorismului în continuă creştere dar şi lupta împotriva sărăciei şi schimbărilor climatice. Peste 30 de şefi de stat, 110 miniştri şi mai mulţi oameni de afaceri au ţinut să fie prezenţia la ediţia din acest an.

Problema procesului de pace israeliano-palestinian a fost tratat în discursul de încheiere de Tony Blair, emisarul special pentru Orientul Mijlociu. ?Cheia absolută în rezolvarea problemelor e continuarea procesului politic iar preşedintele Statelor Unite are dreptate, atunci când spune că putem avea un acord israeliano-palestinian, în mai puţin de un an?, a spus fostul prim-ministru britanic.

Autorităţile elveţiene au luat măsuri deosebite pentru a preveni manifestaţiile împotriva capitalismului şi a globalizării, care însoţeau de obicei reuniunile economice mondiale. În ultimii ani, totuşi, participarea la asemenea demonstraţii s-a redus simţitor. Sâmbătă, doar câteva zeci de activişti au defilat pe străzile din Davos. Ei au încercat să compenseze numărul redus prin agresivitatea lozincilor, care îi comparau pe participanţii la Forum cu naziştii.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close