Antena 3 CNN Externe Fostul premier britanic Margaret Thatcher suferă de demenţă

Fostul premier britanic Margaret Thatcher suferă de demenţă

Fostul premier britanic Margaret Thatcher suferă de demenţă
26 Aug 2008   •   11:35

De cel puţin opt ani, fostul premier britanic Margaret Thatcher suferă de demenţă şi de multe ori a fost nevoie să i se reamintească faptul că soţul ei este mort, dezvăluie fiica sa, Carol, în cartea de memorii. Potrivit acesteia, starea fostei Doamne de Fier s-a înrăutăţit în urma unor atacuri cerebrale suferite în 2002, iar boala s-a agravat şi după decesul soţului, un an mai târziu.

În vârstă de 82 de ani, Margaret Thatcher era cunoscută pentru memoria sa extraordinară şi capacitatea intelectuală. A renunţat la discursurile publice în urmă cu câţiva ani, la sfatul doctorului, şi apare de mult mai puţine ori în public decât înainte. Dar în timp ce persoanele din anturajul doamnei Thatcher ştiau de mult că mintea ei nu mai este ce a fost odată, nimeni nu a vorbit public despre boală până acum.

Detalii despre starea Margaretei Thatcher au apărut în cartea de memorii "A Swim-On Part in the Goldfish Bowl", din care un pasaj a fost publicat în Sunday Mail. Carol Thatcher, în vârstă de 55 de ani, a declarat că, în timpul unei mese la un hotel londonez, în 2000, a realizat că mama ei are probleme de memorie. Au început să discute despre conflictul bosniac din anii 1990, când, spre surprinderea lui Carol, mama ei a început să confunde criza respectivă cu razboiul din Insulele Falkland din anii '80. "Aproape că am căzut de pe scaun", scrie Carol în cartea sa, care va fi publicată pe 4 septembrie.

Totuşi, mai scrie Carol, Margaret Thatcher încă mai are momente de luciditate şi îşi poate aminti detalii din perioada în care a fost prim ministru (1979-1990), notează The New York Times.

Antena3.ro

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close