Antena 3 CNN Externe Fostul preşedinte Shell cere UE să interzică maşinile care consumă prea mult

Fostul preşedinte Shell cere UE să interzică maşinile care consumă prea mult

Fostul preşedinte Shell cere UE să interzică maşinile care consumă prea mult
05 Feb 2008   •   14:45

Fostul presedinte al grupului petrolier angol-olandez Shell, Mark Moody-Stuart, a cerut, luni, Uniunii Europene să interzică autoturismele care consumă prea mult, informeaza BBC. Mark Moody propune punerea sub interdicţie a tuturor autoturismelor noi care consumă peste opt litri la 100 km.

Industria constructoare de maşini va trebui să se adapteze regulilor din ce în ce mai stricte privind protecţia mediului înconjurător. ?Ne trebuie legislaţie fermă care să reglementeze producţia la un anumit standard?, a declarat Moody pentru BBC News.

Legea ar urma să se aplice tuturor deţinătorilor de autoturisme. Nu se va ţine cont de statutul social al posesorilor de maşini sau de mărimea averii acestora. ?Eu şi soţia mea conducem un autoturism hibrid din 2001. Arată bine şi este confortabil, silenţios şi consumă trei litri la 100 km", a adăugat Moody.

Cât timp producătorii de maşini sport pot îmbunătăţi eficienţa acestora pentru a atinge standardele impuse şi pentru mărirea productivităţii, la fel va trebui să se întample şi cu cele de serie. Tot standarde ridicate vor trebui să atingă şi alte sectoare precum construcţiile ţi iluminatul.

Scepticii consideră că slujbele oamenilor vor fi puse în pericol dacă se vor schimba modelele de maşini. În replică, Mark Moody susţine că slujbele pierdute din sectoarele care pun în pericol mediul vor fi recuperate în noile sectoare ?ecologice?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close