Antena 3 CNN Externe Fotografiile cu "oamenii roşii" din Amazon, o înşelătorie menită să salveze triburile indigene

Fotografiile cu "oamenii roşii" din Amazon, o înşelătorie menită să salveze triburile indigene

Fotografiile cu "oamenii roşii" din Amazon, o înşelătorie menită să salveze triburile indigene
24 Iun 2008   •   14:03

Autorul celebrelor fotografii cu tribul indigen din jungla amazoniană, izolat de lumea modernă, care au făcut înconjurul lumii la sfârşitul lunii mai, a recunoscut că totul a fost o înşelătorie, scrie The Guardian. José Carlos Meirelles, expert în triburile indigene, a declarat că se ştie de existenţa tribului încă din anul 1910. "Oamenii roşii", aşa cum i-a denumit presa, au fost fotografiaţi de fapt pentru a dovedi că triburile cu care nu se "ţine legătura" există în continuare într-o zonă în pericol de a fi defrişată.

Meirelles, care lucra pentru o agenţie braziliană de protecţie a triburilor pe cale de dispariţie ("Funai"), a declarat că el este cel care a găsit tribul, a realizat fotografii şi înregistrări care dovedesc faptul că aceştia există, iar apoi a pus la cale toată această înşelătorie pentru a le proteja habitatul şi implicit viaţa.

José Carlos Meirelles, în vârstă de 61 de ani a declarat că "întâlnirea întâmplătoare" care a condus la apariţia faimoaselor fotografii nu a fost una accidentală.

Organizaţia Survival International, cea care a făcut publice fotografiile împreună cu asociaţia Funai, a dezvăluit luni faptul că Funai ştia de foarte mult timp de existenţa tribului indigen.

Survival International a subliniat faptul că apariţia imaginilor şi influenţa media a determinat autorităţile peruane să reevalueze politica de defrişare pe care o aveau în zona de graniţă, adică acolo unde locuieşte acest trib, salvându-l astfel de la dispariţie.

Fotografii: Telegraph.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close