Antena 3 CNN Externe Franco Frattini, în campanie: Toleranţă zero pentru infractorii români!

Franco Frattini, în campanie: Toleranţă zero pentru infractorii români!

Franco Frattini, în campanie: Toleranţă zero pentru infractorii români!
18 Mar 2008   •   16:37

Toleranţă zero pentru imigranţii români care comit infracţiuni pe teritoriul Italiei. Îndemnul îi aparţine comisarului european pentru Justiţie, Franco Frattini. El a recomandat crearea de patrule mixe, formate din poliţişti români şi italieni. Frattini susţine că este nevoie de cooperare între cele două ţări, pentru identificarea şi reţinerea infractorilor.

Tema siguranţei este prioritară pentru Franco Frattini, care candidează la alegerile parlamentare anticipate din luna aprilie. Imigranţii români, care formează cea mai mare comunitate de străini din Italia, reprezintă una dintre temele centrale ale campaniei electorale.

?Printre români sunt persoane de un mare curaj, care respectă legile şi muncesc pentru familiile noastre şi pentru firmele noastre. Ei sunt bineveniţi, dar cei care vin în Italia ca să comită infracţiuni, trebuie să găsească aici toleranţa zero pe care o găsesc şi la ei în ţară. La noi se pare că există o toleranţă faţă de infracţiuni?, a spus Franco Frattini.

Între timp, la Genova, autorităţile italiene au trecut la fapte. Au demolat o tabără în care locuiau 75 de romi de origine română. Potrivit martorilor, la sosirea forţelor de ordine în zona Greto di Cornigliano, tabăra de nomazi era în cea mai mare parte părăsită.

Într-o singură baracă erau două persoane, care au fost convinse să plece. Rromii nu vor fi expulzaţi. Autorităţile au oferit asistenţă pentru 15 minori, cinci femei însărcinate şi mai mulţi bătrâni. Timp de trei luni vor fi cazaţi într-un centru pus la dispoziţie de Primăria din Genova.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close