Antena 3 CNN Externe Franţa. Accident feroviar soldat cu un mort şi 34 de răniţi

Franţa. Accident feroviar soldat cu un mort şi 34 de răniţi

Franţa. Accident feroviar soldat cu un mort şi 34 de răniţi
19 Dec 2007   •   12:08

În Franţa, o persoană şi-a pierdut viaţa şi 34 au fost rănite după ce un tren de mare viteză care circula pe ruta Paris-Geneva, a lovit un camion, rămas pe calea ferată. Şoferul camionului a murit, iar mecanicul trenului este grav rănit. Accidentul s-a produs în apropierea oraşului Tossiat, din estul Franţei, în apropierea graniţei cu Elveţia. Garnitura de mare viteză, care se îndrepta spre Geneva şi a lovit un camion de transport încărcat cu structură metalică, pentru o fabrică de ciment. Camionul a fost răsturnat şi târât de tren, pe o distanţă mică.

În urma impactului cu vehicolul de gabarit mare, trenul a deraiat. Şoferul camionului a murit pe loc. Mecanicul de locomotivă a suferit şi el răni grave, dar este în afara pericolului.

Un tren de mare viteză poate avea maxim 200 de călători. În cel implicat în impactul din estul Franţei se aflau 160 de oameni. Serviciile de urgenţă au intervenit şi au acordat îngrijiri medicale celor peste 30 de răniţi. Toţi călătorii au fost transportaţi în siguranţă, în diverse locaţii din Tossiat. Mulţi dintre ei sunt în stare de şoc.

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close