Antena 3 CNN Externe Franţa. Carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri

Franţa. Carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri

Franţa. Carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri
25 Mar 2008   •   18:44

Alertă în Franţa, după ce carne infestată cu bacteria E.coli a fost vândută în peste 100 de hipermarketuri. Potrivit agenţiei France Presse, este posibil ca zeci de mii de persoane să fi consumat carnea infectată, care poate cauza gastro-enterită şi insuficienţă renală. Carnea contaminată a fost pusă în vânzare la începutul acestei luni. 2,3 tone de carne distribuită în hipermarketurile Carrefour, Deli şi Monoprix, din regiunea pariziană, dar şi din vestul şi nordul Franţei, sunt vizate de avertismentele medicilor veterinari.

Consumatorii au fost însă avertizaţi de pericol la zece zile după ce a fost descoperită carnea infectată. Directorul departamentului de servicii veterinare din regiunea Manche a precizat că nu s-a înregistrat, deocamdată, niciun caz de îmbolnăvire.

Autorităţile au precizat că toate produsele din carne provin din acelaşi abator. Bacteria E.coli poate provoca greaţă, diaree acută, dar şi decesul prin insuficienţă renală în cazul persoanelor cu sistemul imunitar slăbit. Cei mai expuşi sunt vârstnicii şi copiii.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close