Antena 3 Externe Franţa lansează noul tren de mare viteză - AGV (VIDEO)

Franţa lansează noul tren de mare viteză - AGV (VIDEO)

05 Feb 2008   •   16:58
Franţa lansează noul tren de mare viteză - AGV <font color=red>(VIDEO)</font>

Compania Alstom a prezentat astăzi noul tren de mare viteză, AGV (Automotrice Grande Vitesse), care poate călători cu până la 360 km/h. Puterea acestui tren se datorează motoarelor amplasate sub fiecare vagon. La prezentare a participat şi preşedintele Franţei, Nicolas Sarcozy. Acesta a declarat că noul tren este o expresie a curajului companiei franceze Alstom.

Alstom compară noul tren de mare viteză, succesorul TGV-ului, cu cel mai mare avion de pasageri din lume, Airbus A380, din punct de vedere al importantei si al inovaţiei. Noul tren AGV este proiectat să parcurgă 1000 km în 3 ore. Spre deosebire de predecesorul TGV, cu motoare numai în faţă şi spate, AGV are motoare amplasate sub fiecare vagon. Absenţa locomotivelor la fiecare capăt, precum şi noul design îi dau posiilitatea AGV-ului să transporte mai mulţi pasageri. AGV a fost construit din fondurile proprii ale Alstom.

Precendetul record de viteză din domeniul feroviar a fost înregistrat de un TGV modificat (574,8 km/h).

LANSAREA AGV

Antena3.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close