Antena 3 CNN Externe Franţa. Tricouri cu mesaje antisemite, puse la vânzare într-un magazin din Paris

Franţa. Tricouri cu mesaje antisemite, puse la vânzare într-un magazin din Paris

Franţa. Tricouri cu mesaje antisemite, puse la vânzare într-un magazin din Paris
13 Aug 2008   •   13:50

Procurorii francezi au deschis o anchetă după ce au sesizat că în Paris au fost scoase la vânzare tricouri inscripţionate cu mesaje antisemite. Sloganul, care tradus înseamnă "Interzis accesul evreilor în parc", este scris în limbile germană şi poloneză. Tricourrle reproduc semnele folosite de nazişti în anii '40, care aveau ca ţintă comunitatea evreiască din oraşul polonez Lodz.

95% din cei 200.000 de evrei originari din Lodz au murit în lagărele de concentrare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Asistentul de vânzări al magazinului din cartierul parizian Belleville, care a comercializat tricourile, spune că o persoană a cumpărat cinci bucăţi de culoare gri la preţul de 18E/bucată, dar că nu cunoştea traducerea mesajului inscripţionat.

Cartierul Belleville, situat în estul Parisului, a fost scena mai multor conflicte între tinerii evrei şi cei de origine nord-africană. În Franţa trăieşte una din cele mai mari comunităţi evreieşti din lume, numărând aproximativ jumătate de milion de persoane.

Sursa foto: bbc.co.uk

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close