Antena 3 CNN Externe Franţa. Un cerşetor candidează la primăria Parisului

Franţa. Un cerşetor candidează la primăria Parisului

Franţa. Un cerşetor candidează la primăria Parisului
06 Mar 2008   •   22:33

Jean-Marc Restoux, un francez care mai bine de trei decenii a trăit sub cerul liber, din mila trecătorilor, vrea să fie primar într-un district din Paris. Bărbatul de 54 de ani spune că-şi va reface viaţa şi că experienţa lui îi va ajuta pe francezii nevoiaşi. Alegerile vor avea loc duminică.

Jumătate din viaţă a trăit pe străzi, a cerşit şi a supravieţuit cu greu. Prima noapte sub cerul liber şi-a petrecut-o la 27 de ani. Atunci a făcut-o din proprie iniţiativă ca să experimenteze viaţa pe stradă.

?Aveam de toate şi am vrut să văd cum e să trăieşti pe stradă. Am vrut să fac asta doar pentru cinci ani, pentru că cinci ani sunt de ajuns ca să îţi dai seama. Dar, când am decis să plec de pe străzi atunci mi-am dat seama că imi era imposibil să mă reintegrez de unul singur?, povesteşte Jean-Marc Restoux (foto).

Bărbatul a reuşit să-şi găsească un cămin abia anul trecut, din mila autorităţilor. După 30 de ani petrecuţi pe străzi cunoaşte foarte bine oamenii şi oraşul, o experienţă care îl va ajuta enorm în calitate de edil. Alegătorii par să-l susţină.

Pe străzile din Franţa locuiesc peste 100 de mii de cerşetori.

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close