Antena 3 CNN Externe Frăţia Musulmană intră sub lupa serviciilor secrete britanice. Londra se teme de atentate teroriste

Frăţia Musulmană intră sub lupa serviciilor secrete britanice. Londra se teme de atentate teroriste

Frăţia Musulmană intră sub lupa serviciilor secrete britanice. Londra se teme de atentate teroriste
01 Apr 2014   •   14:05

Premierul din Marea Britanie, David Cameron, a dispus începerea unei investigaţii privind Frăţia Musulmană, având în vedere îngijorările tot mai crescute faţă de activitatea radicală a acestu grup pe tărâm britanic.

Biroul de presă din Downing Street a confirmat informaţiile apărute recent în Times, care susţin că serviciile secrete adună informaţii legate de "filosofia şi activităţile" Frăţiei şi potenţialul său de a ameninţa securitatea britanică.

Potrivit sursei menţionate, liderii Frăţiei Musulmane s-au întâlnit la Londra anul trecut, unde au decis răspunsul lor faţă de criza din Egipt, declanşată de înlăturarea lui Mohamed Morsi de la putere.
De la acea manevră, grupul este acuzat permanent de autorităţile de la Cairo de destabilizarea ţării şi orchestrarea actelor teroriste.

"Prim-ministrul nostru a desemnat o comisie guvernamentală, condusă de John Jenkins (ambasadorul britanic în Arabia Saudită), pentru a evalua filosofia şi activităţile Frăţiei Musulmane, dar şi politica ţării noastre faţă de această organizaţie", a spus purtătorul de cuvânt al Cabinetului din Londra.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close