Fraţii Musulmani anunţă că numărul doi din ierarhia mişcării va candida la preşedinţia egipteană

de M.Z.    |    31 Mar 2012   •   22:50
Fraţii Musulmani anunţă că numărul doi din ierarhia mişcării va candida la preşedinţia egipteană Foto: Intact Images/EPA

Mişcarea islamistă Fraţii Musulmani, cea mai importantă forţă politică din Egipt, a anunţat sâmbătă, pe pagina de Facebook, că va prezenta candidatura numărului doi din ierarhia confreriei, Khairat al-Shater, la primele alegeri prezidenţiale post-Mubarak, informează AFP.

"Grupul parlamentar al Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ) îl va nominaliza pe Khairat al-Shater drept candidatul său în alegerile prezidenţiale" din mai, a anunţat PLJ.

Partidului Libertăţii şi Justiţiei, care domină Parlamentul, anunţase că va reflecta la posibilitatea să desemneze un candidat la preşedinţie, după ce a afirmat timp de mai multe luni că privilegiază susţinerea unui candidat de uniune naţională, musulman dar fără să fie afiliat la vreo formaţiune islamistă anume.

Alegerile prezidenţiale, prevăzute pentru 23 şi 24 mai, sunt primele din Egipt în urma înlăturării regimului lui Hosni Mubarak de la putere, în februarie 2011, de o revoltă populară.


x close