Antena 3 CNN Externe Fraţii Musulmani fac apel la o manifestaţie, joi, la Cairo

Fraţii Musulmani fac apel la o manifestaţie, joi, la Cairo

Fraţii Musulmani fac apel la o manifestaţie, joi, la Cairo
15 Aug 2013   •   13:32

Fraţii Musulmani, confreria din care provine preşedintele demis Mohamed Morsi, le-au cerut joi susţinătorilor lor să protesteze la Cairo, la o zi de la dispersarea sângeroasă a reuniunilor lor de către forţele de ordine, informează AFP.
   
Acest apel generează temeri privind o nouă izbucnire a violenţelor în această ţară care a cunoscut, miercuri, cea mai sângeroasă zi din istoria sa recentă, cu peste 460 de morţi, potrivit unui bilanţ oficial.
   
Dispersarea sângeroasă de către armată şi poliţie a manifestanţilor pro-Morsi la Cairo şi violenţele care s-au propagat în toată ţara au provocat, miercuri, moartea a 464 de persoane, dintre care 421 de civili, a anunţat Guvernul egiptean.
   
Un total de 3.572 de răniţi au fost, de asemenea, înregistraţi în toată ţara, potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii. Potrivit acestui bilanţ, aproximativ 200 de persoane au murit doar în pieţele Rabaa al-Adawiya şi Nahda din Cairo, care erau ocupate de aproximativ o lună şi jumătate de susţinătorii preşedintelui islamist Mohamed Morsi, destituit şi arestat de armată la 3 iulie.
  

×
Subiecte în articol: Fratii Musulmani Cairo Mohamed Morsi Egipt
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close