Antena 3 CNN Externe Fraţii Musulmani revendică victoria la prezidenţialele din Egipt

Fraţii Musulmani revendică victoria la prezidenţialele din Egipt

Fraţii Musulmani revendică victoria la prezidenţialele din Egipt
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    18 Iun 2012   •   11:44

Fraţii Musulmani, principala forţă politică din Egipt, au revendicat luni victoria candidatului lor Mohammed Morsi la primele prezidenţiale organizate în această ţară după alungarea de la putere a lui Hosni Mubarak în februarie 2011.

"Doctorul Mohammed Morsi este primul preşedinte al republicii ales de popor", a afirmat pe contul său Twitter Partidul Libertăţii şi Justiţiei, aripa politică a mişcării Fraţii Musulmani, condus de Morsi, potrivit AFP.

În cel de-al doilea tur al prezidenţialelor, desfăşurat sâmbătă şi dumnică, Morsi s-a confruntat cu un demnitar al regimului Mubarak, ultimul său premier, Ahmad Shafiq.

Tabăra candidatului Ahmad Shafiq contestă această victorie. 

La scurt timp dup închiderea secţiilor de votare, junta militară aflată la conducerea Egiptului şi-a atribuit vaste prerogative, printre care şi puterea legislativă.

Directorul său de campanie, Ahmad Abdelati, a declarat că Morsi a obţinut 52,2% din voturi faţă de 47,5% cât a câştigat rivalul său, Ahmad Shafiq, o fostă figură a regimului Mubarak, după numărarea buletinelor din 98 din secţii de votare şi ţinând cont de votul exprimat de egiptenii din străinătate.

Rezultatele oficiale vor fi anunţate pe 21 iunie de Comisia Electorală.

La scurt timp după închiderea secţiilor de votare, junta aflată la conducerea ţării şi-a atribuit vaste prerogative, între care puterea legislativă.

Dacă victoria sa va fi confirmată, Morsi va avea o marjă de manevră redusă în faţa militarilor până la alegerea unei noi Adunări a Poporului în locul celei dizolvate sâmbătă.


×
Parteneri
Candidat la primarie, prins în flagrant când dădea șpagă
x close