Antena 3 Externe Frattini: C.E. nu intenţionează să recurgă la sancţiuni mai dure împotriva României

Frattini: C.E. nu intenţionează să recurgă la sancţiuni mai dure împotriva României

13 Feb 2008   •   20:03
Frattini: C.E. nu intenţionează să recurgă la sancţiuni mai dure împotriva României

Comisia Europeană nu intenţionează să recurgă la sancţiuni mai dure împotriva României şi Bulgariei, în pofida unor noi serii de critici la adresa celor două ţări, formulate în rapoartele intermediare privind situaţia din justiţie. Declaraţia îi aparţine comisarul european pentru Justiţie, Franco Frattini, care a vorbit la postul de radio naţional din Bulgaria despre evoluţia înregistrată de cele două ţări nou intrate în UE. Autorităţile bulgare s-au grăbit să lupte împotriva corupţiei şi a crimei organizate, a spus Frattini, adăugând că are deplină încredere în procurorul general al Bulgariei, Boris Vecev.

Oficialul european a dezvăluit şi faptul că C.E. nu a avut şanse să monitorizeze activităţile din România şi Bulgaria. Comisia Europeană a trebuit mai degrabă să coopereze cu cele două ţări, decât să le monitorizeze, din momentul în care acestea au încetat să mai fie state candidate la aderare şi au devenit membre cu drepturi depline ale Uniunii Europene, a precizat vicepreşedintele executivului comunitar.

Rompres

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close