Antena 3 CNN Externe Fumatul în locurile publice a fost interzis şi în Turcia

Fumatul în locurile publice a fost interzis şi în Turcia

Fumatul în locurile publice a fost interzis şi în Turcia
19 Mai 2008   •   14:33

Fumatul în locurile publice a fost interzis, luni, şi în Turcia. Cei care îşi aprind ţigările în galeriile comerciale, taxiuri sau pe stadioane riscă amenzi usturătoare. Interdicţia nu se aplică, încă, în restaurante, baruri şi cafenele, unde sunt amenajate spaţii speciale pentru nefumători. Fumătorii nu vor mai putea să-şi aprindă ţigările în spaţiile publice ci doar în locuri special amenajate. Interdicţia i-a luat pe nepregătite pe turci.

Parlamentul turc a decis la începutul anului să interzică fumatul în galeriile comerciale, şcoli, stadioane sau spitale. Organizatorii de evenimente sportive sau concerte de muzică sunt obligaţi să amenajeze spaţii speciale pentru fumători. Cine nu respectă legea va fi amendat cu 40 de dolari, şi asta e doar prima etapă. Peste un an fumatul va fi interzis şi în cafenele, baruri sau restaurante. Deja nu se mai fumează în mijloacele de transport în comun şi în aeroporturi. Publicitatea la ţigări este şi ea interzisă, însă restricţiile sunt deseori încălcate.

Turcia se numără printre ţările cu cei mai mulţi fumători. Aproximativ 40% dintre persoanele de peste 15 ani fumează. Această ţară e şi un important cultivator de tutun.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close