Antena 3 CNN Externe Gal Gadot, criticată pentru comentariile despre violenţele dintre israelieni şi palestinieni.

Gal Gadot, criticată pentru comentariile despre violenţele dintre israelieni şi palestinieni.

Un mesaj, referitor la conflictul dintre israelieni și palestinieni, postat de actrița Gal Gadot pe rețelele de socializare a stârnit reacții critice din partea unor jurnaliști și activiști.

Gal Gadot, criticată pentru comentariile despre violenţele dintre israelieni şi palestinieni.
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    14 Mai 2021   •   16:35

Cunoscută pentru rolul din „Wonder Woman”, Gal Gardot este de origine israeliană și a făcut o serie de comentarii referitoare la conflictul din țara sa.

"Inima mea se frânge. Ţara mea este în război. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru prietenii mei. Îmi fac griji pentru poporul meu. Acesta este un ciclu vicios care dăinuie de prea mult timp. Israel merită să trăiască precum o naţiune liberă şi sigură. Vecinii noştri merită acelaşi lucru. Mă rog pentru victimele şi familiile lor, mă rog ca aceste ostilităţi de neimaginat să se încheie, mă rog ca liderii noştri să găsească soluţii ca să putem trăi, alături, în pace. Mă rog pentru zile mai bune”, a scris actriţa pe Instagram.

În urma mesajului, atât jurnalişti, activisti, cât şi unii fani, s-au arătat deranjaţi pentru comentariile aparent lipsite de percepţie referitoare la violenţele dintre israelieni şi palestinieni.

Mesajul a stârnit o mulțime de reacții și critici pentru termenul „vecini” pe care l-a folosit cu referire la palestinieni. Aceasta în condițiile în care au fost lansate sute de rachete din Gaza spre Israel şi atacuri aeriene drept răspuns.

Gadot, care a efectuat serviciul militar in cadrul Fortelor de Aparare Israeliene, obligatoriu pentru orice cetatean israelian cu varsta de peste 18 ani, a fost criticată şi pentru acest lucru, potrivit BBC.

Modelul Bella Hadid a publicat şi ea pe contul de Instagram câteva gânduri referitoare la situaţia conflictuală din Orientul Mijlociu:

"Generaţiile viitoare ne vor privi cu neîncredere şi se vor întreba de ce am permis ca suferinţa palestinienilor să dureze atât. O tragedie umană se desfăşoară în faţa ochilor noştri. Politicienii bâlbâie cuvinte inutile din teama de a nu-şi pierde alegătorii, iar întreaga lume rămâne tăcută pentru a nu jigni oamenii nepotriviţi", a scris Bella Hadid.

×
Subiecte în articol: Israel palestina Hollywood
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close