Antena 3 CNN Externe Gaza. Hamas a revendicat atentatul sinucigaş de la un centru comercial

Gaza. Hamas a revendicat atentatul sinucigaş de la un centru comercial

Gaza. Hamas a revendicat atentatul sinucigaş de la un centru comercial
06 Feb 2008   •   11:14

Armata israeliană a ripostat necruţător la atentatul sinucigaş de luni, de la Dimona, revendicat de mişcarea islamistă Hamas. Cel puţin nouă militanţi Hamas au fost ucişi marţi în două atacuri israeliene asupra Fâşiei Gaza. Atentatul de la Dimona este cel dintâi atac sinucigaş revendicat de mişcarea islamistă după mai bine de trei ani.

Atentatul s-a soldat cu moartea unei femei israeliene şi a celor doi terorişti. După ce calificase atacul drept "un act eroic", Hamas şi-a asumat ieri în mod deschis răspunderea pentru el. ?Revendicăm oficial această operaţiune pe care o considerăm o reacţie naturală la crimele ocupaţiei, cum au fost şi atacurile de astăzi din Fâşia Gaza?, a declarat Sami Abu Zuhri, purtător de cuvânt al Hamas.

Armata israeliană nu a aşteptat revendicarea oficială pentru a lansa represaliile. Şapte militanţi Hamas şi-au pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi în două atacuri aeriene asupra poziţiilor lor din Gaza. O incursiune a forţelor terestre israeliene a făcut alte două victime în rândurile mişcării islamiste. Hamas a ripostat cu noi tiruri de rachete asupra oraşului israelian Sderot, unde două persoane au fost rănite.

Armata şi serviciile de securitate din Israel sunt în stare de alertă sporită de teama unui eventual val de atacuri teroriste. După ce a urmărit o serie de exerciţii militare, ministrul apărării Ehud Barak a promis că armata îi va apăra pe cetăţeni.

Israelienii se tem mai ales de teroriştii care s-ar fi putut infiltra din Gaza prin Egipt, în perioada în care frontiera a fost deschisă. Guvernul israelian se gândeşte chiar la construirea unui zid la graniţa cu Egiptul -

Antena 3

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close