Genocid în Kenya. Peste 350 de oameni au fost ucişi (FOTO)

03 Ian 2008   •   13:14
Genocid în Kenya. Peste 350 de oameni au fost ucişi <font color=red>(FOTO)</font>
Criza din Kenya a luat o amploare fără precedent. Peste 350 de oameni au fost ucişi în violenţele din ultimele zile. O parte a populaţiei a început să părăsească ţara, de teama confruntărilor. Opoziţia l-a acuzat şeful statului, reales în funcţie, de genocid şi cerut ajutorul comunităţii internaţionale. De aproape o săptămână, confruntările dintre susţinătorii opoziţiei şi cei ai puterii au creat haos în această ţară.

Protestatarii furioşi au blocat din nou străzile în Nairobi. Marşul organizat de opoziţie a degenerat în violenţe. Peste 100 de poliţişti au încercat să calmeze spiritele. În cele din urmă, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Din cauza violenţelor, mii de oameni şi-au părăsit locuinţele. Ambele tabere din contestatele alegeri prezidenţiale din Kenya se acuză reciproc de violenţe etnice. Guvernul şi opoziţia din Kenya au cerut ajutor internaţional. Haosul s-a instaurat săptămâna trecută, când alegerile prezidenţiale au fost câştigate de şeful statului, însă opoziţia a reclamat fraude masive.

IMAGINI DE LA VIOLENŢE:


Antena 3

x close