Antena 3 CNN Externe Genocid în Kenya. Peste 350 de oameni au fost ucişi (FOTO)

Genocid în Kenya. Peste 350 de oameni au fost ucişi (FOTO)

Genocid în Kenya. Peste 350 de oameni au fost ucişi <font color=red>(FOTO)</font>
03 Ian 2008   •   13:14

Criza din Kenya a luat o amploare fără precedent. Peste 350 de oameni au fost ucişi în violenţele din ultimele zile. O parte a populaţiei a început să părăsească ţara, de teama confruntărilor. Opoziţia l-a acuzat şeful statului, reales în funcţie, de genocid şi cerut ajutorul comunităţii internaţionale. De aproape o săptămână, confruntările dintre susţinătorii opoziţiei şi cei ai puterii au creat haos în această ţară.

Protestatarii furioşi au blocat din nou străzile în Nairobi. Marşul organizat de opoziţie a degenerat în violenţe. Peste 100 de poliţişti au încercat să calmeze spiritele. În cele din urmă, forţele de ordine au recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Din cauza violenţelor, mii de oameni şi-au părăsit locuinţele. Ambele tabere din contestatele alegeri prezidenţiale din Kenya se acuză reciproc de violenţe etnice. Guvernul şi opoziţia din Kenya au cerut ajutor internaţional. Haosul s-a instaurat săptămâna trecută, când alegerile prezidenţiale au fost câştigate de şeful statului, însă opoziţia a reclamat fraude masive.

IMAGINI DE LA VIOLENŢE:


Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close