Antena 3 CNN Externe George Bush a avut parte de o primire ca la carte în Croaţia

George Bush a avut parte de o primire ca la carte în Croaţia

George Bush a avut parte de o primire ca la carte în Croaţia
05 Apr 2008   •   10:15

După patru zile în România, preşedintele american, George Bush, a ajuns în Croaţia. Vizita are loc după ce fosta republică iugoslavă a fost invitată să adere la NATO. De la Zagreb, liderul american pleacă sâmbătă în Rusia, la Soci, unde are programată o întrevedere cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Croaţii s-au pregătit ca la carte pentru vizita lui Bush, mai ales că în ultimii 12 ani, la Zagreb, nu a mai fost niciun preşedinte american. Bucuria sosirii lui Bush e dublată de mult aşteptata invitaţie de aderare la NATO pe care Croaţia a primit-o alături de Albania în prima zi a summit-ului Alianţei de la Bucureşti. Cum liderul de la Casa Albă a susţinut extinderea NATO, s-a grăbit să-şi felicite aliaţii imediat după summit.

GEORGE BUSH A FELICITAT NOII ALIAŢI 

Bush şi soţia sa Laura au fost invitaţii de onoare la un dineu oferit de preşedintelui croat Stipe Mesic. Preşedintele american are programată şi o întrevedere cu şeful guvernului de la Zagreb, Ivo Sanader.

Nu toţi croaţii l-au primit însă cu braţele deschise pe Bush. În piaţa din centrul capitalei croate au fost organizate manifestaţii de protest faţă de vizita preşedintelui, dar şi împotriva războiului din Irak.

Antena 3

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close