Antena 3 CNN Externe George Bush a discutat cu secretarul general al NATO agenda Summitului de la Bucureşti (VIDEO)

George Bush a discutat cu secretarul general al NATO agenda Summitului de la Bucureşti (VIDEO)

George Bush a discutat cu secretarul general al NATO agenda Summitului de la Bucureşti <font color=red>(VIDEO)</font>
01 Mar 2008   •   12:19

Preşedintele George Bush aşteaptă summitul NATO de la Bucureşti pentru ca Alianţa să-şi reafirme contribuţia la asigurarea securităţii şi păcii în lume. Liderul de la Casa Albă a făcut această declaraţie la întâlnirea avută vineri cu secretarul general al Alianţei, Jaap de Hoop Scheffer. Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat temele înscrise pe agenda summit-ului NATO de la Bucureşti.

Preşedintele George Bush l-a primit vineri la Casa Albă pe secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. Cei doi oficiali au discutat despre summit-ul NATO de la Bucureşti, din luna aprilie şi despre agenda acestei reuniuni. ?De-abia aştept summitul de la Bucureşti pentru a mă asigura că NATO este o organizaţie relevantă în asigurarea securităţii şi a păcii în lume. Am discutat multe subiecte cu secretarul general. Unul dintre subiectele cheie este Afganistanul. Suntem implicaţi într-o strategie menită să asigure securitatea naţională, în acelaşi timp cu prosperitatea economică şi progresul politic?, a declarat preşedintele american. -  

Un alt subiect aflat în atenţia celor doi, dar şi pe agenda summitului NATO de la Bucureşti este protecţia noului stat Kosovo. Totodată s-a discutat şi despre o viitoare extindere a Alianţei Nord Atlantice, cu state din Balcani. Secretarul general NATO, Jaap de Hoop Scheffer a declarat că ?naţiunile vizate trebuie să continue reformele. Nicio listă nu a fost realizată încă, dar extinderea NATO va fi pe agenda summitului de la Bucureşti.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close