Antena 3 CNN Externe George W. Bush şi Nicolas Sarkozy au discutat problema Iranului la Palatul Elysee

George W. Bush şi Nicolas Sarkozy au discutat problema Iranului la Palatul Elysee

George W. Bush şi Nicolas Sarkozy au discutat problema Iranului la Palatul Elysee
14 Iun 2008   •   19:41

Preşedintele american George W. Bush s-a întâlnit sâmbătă, la Palatul Elysee, cu Nicholas Sarkozy. Cei doi şefi de stat au avut o discuţie privată, după ce liderul american a fost primit la Elysee de omologul său francez. Principalul subiect de discuţie a fost refuzul Iranului de a coopera cu autorităţile internaţionale. Cei doi şefi de stat au discutat despre situaţia din Orientul Mijlociu şi despre atitudinea sfidătoare a Iranului la adresa comunităţii internaţionale.

Preşedintele american George W. Bush s-a declarat ?dezamăgit? de faptul că Teheranul a refuzat noua ofertă de cooperare din partea marilor puteri, în schimbul suspendării programului nuclear al ţării. La rândul său, Sarkozy a subliniat că ?obţinerea de către Iran a bombei nucleare este inacceptabilă?.

Înaltul Reprezentant pentru politica externă şi de securitate comună al UE, Javier Solana, a remis sâmbătă Teheranului o nouă ofertă de cooperare din partea marilor puteri, calificată de el drept ?vastă şi generoasă?, în schimbul suspendării programului nuclear. Guvernul iranian s-a grăbit însă să declare că respinge această condiţie.

Preşedintele american se află într-un turneu european, ultimul din mandatul său prezidenţial. El a profitat de ocazie la conferinţa de presă de la Elysee să o laude pe prima domană a Franţei, pe care a catalogat-o drept o femeie inteligentă şi competentă.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close