Antena 3 CNN Externe Georgia a anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia

Georgia a anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia

Georgia a anunţat întreruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia
29 Aug 2008   •   18:51

Georgia întrerupe relaţiile diplomatice cu Rusia după ce Kremlinul a recunoscut cele două regiuni separatiste georgiene ca state independente. Anunţul a fost făcut vineri de adjunctul ministrului de Externe georgian, Grigol Vaşadz, citat de Reuters. "Am primit instrucţiuni la Ministerul de Externe şi vom întrerupe relaţiile diplomatice cu Federaţia Rusă", a declarat Vaşadze.

Oficialul a precizat că decizia este una finală şi vine după recomandarea de joi a parlamentului de la Tbilisi, care a adoptat o rezoluţie ce îndeamnă Guvernul să întrerupă relaţiile diplomatice cu Rusia, după recunoaşterea independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei.

"Interesele Georgiei în Rusia vor fi reprezentate de ambasada unei părţi terţe", a explicat Vaşadze, adăugând că în prezent au loc consultări cu mai multe state. Prima măsură a georgienilor după îngheţarea relaţiilor bilaterale va fi retragerea tuturor diplomaţilor de la Moscova.

Războiul ruso-georgian a început în 8 august. Moscova anunţa atunci că georgienii duc o campanie de purificare etnică împotriva ruşilor din Abhazia şi Osetia de Sud. Acuzaţia a fost negată de Tbilisi care a acuzat Rusia că doreşte independenţa regiunilor separatiste.

Antena3.ro

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close