Antena 3 CNN Externe Georgia a semnat armistiţiul cu Rusia. SUA cer retragerea trupelor ruse

Georgia a semnat armistiţiul cu Rusia. SUA cer retragerea trupelor ruse

Georgia a semnat armistiţiul cu Rusia. SUA cer retragerea trupelor ruse
15 Aug 2008   •   18:32

Preşedintele georgian Mihail Saakaşvili a anunţat la Tbilisi că Georgia a semnat un acord de încetare a focului cu Rusia. "Astăzi am semnat acordul de încetare a focului", a declarat el în faţa palatului prezidenţial din Tbilisi. La încheierea unei întrevederi cu secretarul de Stat american Condoleezza Rice, Saakaşvili a mai spus că o parte semnificativă a Georgiei este în continuare sub ocupaţia militară a Rusiei.

Totodată, Saakaşvili a acuzat ţările occidentale că nu au reacţionat suficient de ferm la mişcările militare anterioare ale Rusiei şi pentru că nu au reuşit să acorde ţării Planul NATO de Acţiune pentru Aderare.

La rândul său, preşedintele american George W. Bush, care a reafirmat sprijinul pentru integritatea teritorială a Georgiei, a declarat totuşi că o relaţie conflictuală cu Rusia nu este în interesul Statelor Unite. De partea cealaltă, ruşii, prin vocea liderului de la Kremlin, susţin că deşi trupele sale se retrag, Rusia va riposta în orice moment, dacă cetăţenii săi vor fi atacaţi.



Între timp, ostilităţile din Osetia de Sud au încetat, dar tancurile ruse şi cele georgiene sunt pe poziţii deşi statul major al armatei ruse anunţase retragerea trupelor sale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close