Antena 3 CNN Externe Georgia. Alegeri parlamentare "cu scântei"

Georgia. Alegeri parlamentare "cu scântei"

Georgia. Alegeri parlamentare "cu scântei"
21 Mai 2008   •   18:30

În Georgia au avut loc miercuri alegerile parlamentare, care au fost caracterizate de o serie de incidente, unele dintre ele chiar violente. Opoziţia a lansat acuzaţii prin care denunţă presiunile făcute asupra alegătorilor şi comisiilor electorale. Astfel, Ketevan Talakhadze, candidat din partea Partidului Muncii, este acuzat că ar fi furat documente dintr-o secţie de votare din localitatea Lagodehi, incident care a condus la arestarea candidatului, dar şi la întreruperea procesului de votare.

Candidatul Opoziţiei Unite, Koba Davitaşvili, a fost agresat fizic în urma unei polemici cu preşedintele unei secţii de votare.De asemenea, în satul Ţinvail, controlat de autorităţile georgiene, patru cetăţeni nu au putut vota din cauză că lipseau listele suplimentare.

Davit Usupaşvili, liderul Partidului Republican a atras atenţia asupra mai multor nereguli la alegerile parlamentare evidenţiind faptul că membrii comisiilor electorale şi alegătorii sunt supuşi presiunilor.

Incidentele din Georgia se ţin lanţ încă din ziua dinaintea alegerilor. Marţi, susţinătorii opoziţiei şi cei ai partidului de guvernământ au vrut să-şi facă auzită vocea şi s-au luat la bătaie în faţa unei secţii de vot din capitală. În incident au fost implicate mai multe zeci de persoane.



Combatanţii nu au putut fi despărţiţi aproape o oră, iar poliţia nu a răspuns la apelurile trecătorilor. La finalul confruntării, câţiva oameni aveau hainele rupte şi erau plini de sânge. Nu se ştie exact cine a pornit scandalul. Opoziţia a dat vina pe simpatizanţii partidului de guvernământ şi invers.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close