Antena 3 CNN Externe Georgia îşi regrupează trupele pentru a apăra capitala Tbilisi de un atac rusesc

Georgia îşi regrupează trupele pentru a apăra capitala Tbilisi de un atac rusesc

Georgia îşi regrupează trupele pentru a apăra capitala Tbilisi de un atac rusesc
11 Aug 2008   •   16:09

Agenţiile de presă au transmis că armata rusă a ocupat oraşul georgian Gori, cel mai mare din apropiere de Osetia de Sud. Atacul a fost aşteptat întreaga zi, dar negat Ministerul rus al Apărării. Dimineaţă, preşedintele georgian, Mikhail Saakaşvili şi ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner au fost evacuaţi de urgenţă din oraş, tocmai de teama unui raid aerian.

Gărzile de corp i-au protejat pe cei doi oficiali până când au ajuns la maşini şi coloana a demarat în trombă. Martorii spun că, în timp ce Saakaşvili vorbea cu presa, un elicopter suspect a apărut în zonă. Delegaţia oficială şi-a întrerupt vizita în Gori.



De teamă că ruşii vor ataca şi capitala ţării, georgienii au anunţat că transferă trupe din apropierea Osetiei de Sud spre Tbilisi. "Am primit informaţii foarte credibile că ruşii au decis să se îndrepte spre Gori. De aceea am decis retragerea trupelor şi mutarea lor pentru apărarea capitalei Tbilisi", a declarat Kakha Lomaia, un oficial din cadrul serviciilor de securitate georgiene, citat de Mediafax.

Trupele rămase în Osetia de Sud au fost încercuite şi se predau ca prizonieri, conform unui anunţ făcut de generalul Anatoli Nogoviţin, adjunctul comandantului Statului Major al forţelor armate ruse. Acesta a declarat pentru RIA Novosti şi că forţele aeriene ruse controlează în totalitate spaţiul aerian. Totodată, el a dezminţit încă o dată informaţiile apărute în presă potrivit cărora atacurile aeriene sunt îndreptate împotriva civililor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close