Antena 3 CNN Externe Georgia se retrage din CSI. Osetia de Sud vrea alipirea de Rusia

Georgia se retrage din CSI. Osetia de Sud vrea alipirea de Rusia

Georgia se retrage din CSI. Osetia de Sud vrea alipirea de Rusia
12 Aug 2008   •   09:11
UPDATE: Preşedintele Mihail Saakaşvili anunţă că Georgia se retrage din Comunitatea Statelor Independente, în timp ce Osetia de Sud doreşte alipirea de Osetia de Nord, parte a Rusiei. Între timp, Atacurile în Georgia continuă. Mai multe sate au fost bombardate marţi, deşi Moscova anunţase că va înceta operaţiunile militare în zonă.

Preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy a ajuns la Moscova, marţi dimineaţă, pentru a înainta Rusiei acordul de pace privind conflictul din Georgia.a

În Georgia în schimb, luptele continuă. Trupe din Abhazia au atacat, marţi dimineaă, forţele georgiene din regiune.

Canalul rus de informaţii Vesti 24 a relatat despre un schimb intens de tiruri de arme pe înălţimile defileului precum şi bombardamente în aceeaşi zonă efectuate de aviaţia abhază. Informaţiile, însă, continuă să fie contradictorii. Pe de-o parte Georgia spune că a respins toate atacurile din zonă. De cealaltă parte, abhazii susţin că au "blocat complet" soldaţii georgieni postaţi la Kodori.

Ostilităţile din Caucaz sunt departe de a se fi terminat. Mai mult, Rusia a respins rezoluţia de pace, înaintată de ONU, iar preşedintele american George W. Bush acuză în termeni duri Rusia că vrea să-l înlăture pe Mihail Saakaşvili de la putere. Acuzaţia este respinsă de Moscova.

Georgia a cerut ajutor internaţional pentru a ţine piept Rusiei, care, deşi susţine că nu urmăreşte înlăturarea lui Mihail Saakaşvili de la putere, înaintează spre capitala Tbilisi. Informaţiile privind acţiunile armatei ruseşti pe teritoriul georgian au venit chiar de la preşedintele Statelor Unite George W. Bush.

'În încercarea de a găsi o soluţie pentru încheierea conflictului, Naţiunile Unite s-au reunit în consiliu de urgenţă, la New York. Proiectul de rezoluţie adoptat de ONU cerea un armistiţiu imediat între Georgia şi Rusia.

Moscova a respins, însă, proiectul de încetare a focului, pe motiv că nu acceptă termenii planului de pace elaborat de Franţa, care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

Antena3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close