Antena 3 CNN Externe Georgia, SUA. Primul prizonier executat prin injecţie letală în 2008

Georgia, SUA. Primul prizonier executat prin injecţie letală în 2008

Georgia, SUA. Primul prizonier executat prin injecţie letală în 2008
07 Mai 2008   •   14:17

Un bărbat condamnat la moarte prin injecţie letală a fost executat în statul american Georgia, după ce Curtea Supremă a respins apelul în procesul acestuia. William Early Lynd devine, astfel, primul prizonier executat de americani în 2008. Execuţiile din Georgia au fost suspendate o perioadă, timp în care Curtea Supremă urma să decidă dacă injecţia letală este o practică ce încalcă dreptul constituţional privind cruzimea şi tratamentul inuman. Recent, Curtea s-a pronunţat în favoarea execuţiilor de acest tip. Prima victimă a practicii declarate legale a fost bărbatul de 53 de an, condamnat pentru că şi-a răpit şi asasinat iubita, în urmă cu 20 de ani.

Moartea prin injecţie este o practică obişnuită în 37 de state americane. Condamnatului i se administrează trei tipuri de drog ? un anestezic, un paralizant şi o otravă care opreşte bătăile inimii.

Uciderea folosind această metodă a început în 1978. Există nenumărate voci care spun că cei condamnaţi la moarte nu au parte de un deces lipsit de chin şi că majoritatea mor în 30 de minute de la administrarea drogurilor.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close