Antena 3 CNN Externe Germania. 70 de zboruri anulate, în cea de-a doua zi de grevă la Lufthansa

Germania. 70 de zboruri anulate, în cea de-a doua zi de grevă la Lufthansa

Germania. 70 de zboruri anulate, în cea de-a doua zi de grevă la Lufthansa
29 Iul 2008   •   19:58

În cea de-a doua zi de grevă generală, compania germană Lufthansa a anulat 70 de zboruri interne şi internaţionale. Pasagerii nu au avut de suferit pentru că le-au fost rezervate locuri la alte curse. Zborurile spre România nu sunt deocamdată afectate. Zborurile anulate de Lufthansa reprezintă 3% din totalul zborurilor prevăzute pentru ziua în curs. Situaţia este provocată de absenţa lucrărilor de mentenanţă la avioanele programate să decoleze.

Liderii de sindicat au venit pe aeroportul de pe Frankfurt pentru a-i susţine pe grevişti. "Din punctul nostru de vedere lucrurile merg conform planului şi poate chiar mai bine decât ne-am aşteptat. Ne bucurăm foarte mult că suntem susţinuţi de colegi chiar din alte domenii", a declarat Mirko Vorwerk, secretar al sindicatului.

Părerile pasagerilor sunt împărţite. Unii sunt înţelegători, alţii sunt chiar iritaţi de situaţie. Greva a fost declanşată în condiţiile în care sindicatul a cerut o creştere salarială de 9,8 la sută pe an, dar patronatul a oferit doar 6,7 la sută, în doi ani. Protestatarii şi-au instalat corturi în apropierea locului de muncă. Ei spun că nu vor reveni la serviciu până când solicitările lor nu sunt îndeplinite. Reprezentanţii Lufthansa au precizat că greva nu va paraliza întreaga activitate a companiei.

Antena 3
 

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close