Antena 3 CNN Externe Germania. Angajaţii companiei Lufthansa au intrat în grevă

Germania. Angajaţii companiei Lufthansa au intrat în grevă

Germania. Angajaţii companiei Lufthansa au intrat în grevă
28 Iul 2008   •   22:12

Mii de angajaţi ai companiei Lufthansa au intrat în grevă pe termen nelimitat. În Frankfurt, Hamburg sau Munchen, angajaţii Lufthansa au întrerupt lucrul şi au rămas în apropierea aeroporturilor, unde şi-au instalat corturi. Deocamdată, numai aproximativ 5.000 de angajaţi au intrat în grevă. Motivele sunt neînţelegerile între sindicat şi patronat privind majorarea salariilor. Activitatea pe aeroporturile din Germania nu a fost perturbată.

Sindicatul a cerut o creştere salarială de 9,8 la sută. Dar negocierile salariale au eşuat după ce compania a oferit o creştere salarială de 6,7 la sută, în doi ani. "Lufthansa a avut, anul trecut, un profit record, de 1.7 miliarde euro. Aşa că banii sunt acolo, dar problema este cum sunt distribuiţi. Iar angajaţii Lufthansa au contribuit la succesul companiei, deci este justificată cererea lor de a împărţi profitul, pentru că toţi au contribuit la obţinerea lui", a declarat Juergen Bothner, lider de sindicat.

Pentru a proteja călătorii, organizatorii mişcării de protest au implementat un plan de urgenţă, pentru a preveni întârzieri sau amânări ale zborurilor. Săptămâna trecută, compania aeriană s-a confruntat cu greva piloţilor de la alte filiale, care a dus la anularea a peste 900 de zboruri.

Antena 3

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close