Antena 3 CNN Externe Germania recompensată de C.E., pentru că Nokia a mutat fabrica în România (VIDEO)

Germania recompensată de C.E., pentru că Nokia a mutat fabrica în România (VIDEO)

Germania recompensată de C.E., pentru că Nokia a mutat fabrica în România <font color=red>(VIDEO)</font>
21 Ian 2008   •   12:27

Germania ar putea primi un ajutor financiar din partea Comisiei Europene după ce finlandezii de la Nokia au decis să mute fabrica din Germania, în România. 2.300 de nemţi au rămas fără slujbă după mutarea fabricii şi au recurs la proteste. În plus, problema subvenţiilor de care a beneficiat Nokia în Germania, determină Bruxelles-ul să se gândească la o reconsiderare pe viitor a sistemului de încurajare a investiţiilor, în această formă.

Bruxelles-ul e gata să ajute disponibilizaţii germani de la Nokia, în urma mutării fabricii de la Bochum, din Germania, la Cluj, în România. Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barrosso, declară într-un interviu care apărut luni în presa germană, că înţelege perfect şocul germanilor, după vestea mutării fabricii.

Şeful Executivului comunitar consideră necesar ca Bruxelles-ul să se mobilizeze, pentru ca statele mebre să nu facă faţă singure acestui gen de provocări.

Şocul este dublu în Germania, în condiţiile în care Nokia a primit de la autoritaţile din landul Rhenania de Nord-Westfalia, un ajutor financiar de 80 de milioane de euro.

Comisarul european pentru Industrie, germanul Guenter Verheugen, crede de altfel că, după experienţa Nokia, ar trebui regândit întreg sistemul de subvenţii, la nivel european.

Nokia a decis să mute producţia din Germania, în România, pe motiv că în prezent, costurile cu mâna de lucru sunt de aproape zece ori mai mari decât cele de la Cluj, din România.

Ştirea potrivit căreia Nokia va muta producţia din Germania urmează unei decizii similare a companiei Motorola care a anunţat, anul trecut, că îşi va disloca activitatea de la fabrica din Flensburg, nordul Germaniei.

SOLIDARITATE EUROPEANĂ ÎN CAZUL MUTĂRII FABRICII NOKIA DIN GERMANIA ÎN ROMÂNIA

Antena 3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close