Antena 3 Externe Germania, zguiduită de cel mai mare caz de fraudă fiscală din istorie

Germania, zguiduită de cel mai mare caz de fraudă fiscală din istorie

15 Feb 2008   •   17:43
Germania, zguiduită de cel mai mare caz de fraudă fiscală din istorie

Germania este zguduită de scandalul cazurilor de fraudă fiscală în care sunt implicate numeroase personalităţi-cheie. Potrivit presei de la Berlin, frauda este estimată la nu mai puţin de 3,4 miliarde de euro. Poliţia anchetează deja 700 de suspecţi şi a pregătit nu mai puţin de 900 de mandate de percheziţie. Presa germană vorbeşte deja de cel mai mare scandal de fraudă fiscală din istoria ţării.

Parchetul din oraşul Bochum a anunţat, oficial, că are în vedere sute de suspecţi.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe, numeroase personalităţi-cheie s-au sustras obligaţiei de plată a impozitului şi au depus bani în băncile din Liechtenstein, pentru a scăpa de fisc.

Şeful guvernului din Liechtenstein va efectua săptămâna viitoare o vizită la Berlin, pentru a discuta acest caz cu omologul său german, Angela Merkel.

Un singur nume este vehiculat în acest scandal, şi anume cel al patronului companiei Deutsche Post, care şi-a dat deja demisia. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi păgubit fiscul cu un milion de euro.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close