Antena 3 CNN Externe Gherila comunistă columbiană va elibera fără condiţii trei ostatici

Gherila comunistă columbiană va elibera fără condiţii trei ostatici

Gherila comunistă columbiană va elibera fără condiţii trei ostatici
29 Dec 2007   •   13:30

În Columbia a început o operaţiune complexă pentru preluarea celor trei ostatici pe care gherila comunistă a acceptat să-i pună în libertate. La cererea rebelilor, acţiunea este coordonată de preşedintele venezuelan Hugo Chavez. Partizanii comunişti deţin, de ani de zile, zeci de prizonieri iar rudele acestora speră că actuala operaţiune este un prim pas spre eliberarea lor. Forţele Armate Revoluţionare au acceptat, ca un gest de bunăvoinţă, să elibereze fără condiţii două femei, răpite acum cinci ani, şi un copil de trei ani.

Băieţelul, pe nume Emmanuel, este născut în captivitate, fiul uneia din ostatice care a avut o relaţie liber consimţită cu un luptător din gherilă. Acesta a fost pedepsit de şefii săi cu trimiterea pe cel mai periculos front de luptă. În onoarea copilului, preşedintele Hugo Chavez a dat operaţiunii numele de ?Emmanuel?. În prima etapă, două elicoptere venezuelane cu sigla Crucii Roşii au aterizat vineri pe un aeroport din Columbia. Tot aici va sosi o misiune internaţională condusă de Hugo Chavez. Din misiune fac parte, între alţii, fostul preşedinte al Argentinei Nestor Kirchner şi regizorul american Oliver Stone. Acesta a fost invitat de Chavez, care i-a acordat, în glumă, titlul de ?emisar al preşedintelui George Bush?.

Cineastul este, de fapt, un critic sever al lui Bush. Ostaticii urmează să fie preluaţi, undeva în junglă, de cele două elicoptere. Chavez speră că operaţiunea va fi dusă la bun sfârşit în cursul zilei de sâmbătă, dar totul depinde de starea vremii din regiune. Acţiunea nu este lipsită de riscuri: în zonă continuă luptele între gherila comunistă, armata guvernamentală şi forţele paramilitare de dreapta.

Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close