Antena 3 CNN Externe Gimnastele de aur ale Chinei, prea mici pentru a participa la Olimpiadă?

Gimnastele de aur ale Chinei, prea mici pentru a participa la Olimpiadă?

Gimnastele de aur ale Chinei, prea mici pentru a participa la Olimpiadă?
22 Aug 2008   •   14:43

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat vineri că a cerut Federaţiei Internaţionale de Gimnastică (FIG) să verifice vârsta a trei gimnaste chineze, bănuite că nu ar îndeplini condiţia de participare la Jocurile Olimpice, anunţă Associated Press. Potrivit regulamentului, gimnastele pot participa numai dacă împlinesc minimum 16 ani în anul desfăşurării olimpiadei.

Luna trecută, presa chineză şi New York Times şi-au exprimat îndoiala asupra faptului că sportivele He Kexin, Yang Yilin şi Jiang Yuyuan ar avea 16 ani, vârsta minimă pentru gimnastele ce participă la JO. Aceste informaţii au fost dezminţite imediat de autorităţile chineze şi de antrenorul lotului olimpic de gimnastică Lu Shanzan.

"La această competiţie şi gimnastele japoneze au fost la fel de micuţe ca cele din China. Sportivele noastre au fost dintotdeauna mai mici decât cele americane şi europene. E o chestiune de rasă. Americancele şi europencele sunt puternice şi foarte robuste. Chinezoaicele nu sunt aşa. Ele sunt de la natură mai mici." a declarat Lu, care a mai adăugat că mai multe documente ale gimnastelor, printre care buletinele, paşapoartele şi acte ale părinţilor, au fost înmânate reprezentanţilor FIG. În acelaşi timp, antrenorul a declarat că atleţii şi guvernul chinez care le-a eliberat actele ar trebui respectaţi, nu puşi sub semnul suspiciunii.

Cele trei gimnaste au câştigat împreună şase medalii, inclusiv cea de aur de la echipe. He Kexin a câştigat două medalii de aur: pe echipe şi la paralele.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close